LinkedIn trece printr-un proces pentru a rări emailurile trimise către utilizatori

de: Alexandru Puiu
16 06. 2014

Considerată în continuare o reţea socială din altă clasă, un nou proces confirmă că e departe de a fi găsit reţeta perfectă.

Trecând peste principiul de funcţionare al întregii platforme, cel mai important aspect al LinkedIn şi unul dintre motivele care stă la baza unui nou proces, ţine de urmarea momentului în care vă daţi acordul ca LinkedIn să vă acceseze conturile de email. Prin intermediul respectivului gest, acceptaţi că LinkedIn să vă folosească numele pentru a invita persoane cărora le-aţi trimis vreodată un email. Partea cea mai tristă şi nu foarte evidentă a întregului proces, constă în mesajele prin care LinkedIn le reaminteşte respectivelor persoane, la intervale regulate de timp, folosindu-vă în continuare de numele voastre, că ar fi bine să-şi creeze un cont.

Scenariul de mai sus a fost adus în faţa judecătoarei Lucy H Koh din San Jose, California în cadrul unui proces de clasă. Reclamanţii, protestează atât împotriva faptului că nu este foarte evident la ce este folosită adresa voastră de email, cât şi împotriva faptului că pur şi simplu, din întregul context, ajungeţi să păreţi disperaţi. Practic, vă stresaţi prietenii şi cunoscuţii să-şi deschidă conturi pe LinkedIn, iar dacă nu au făcut-o, după câteva săptămâni mai încercaţi o dată.

Cei care au intentat procesul s-ar putea să câştige o sumă frumoasă de bani, mai ales că nu s-a găsit nicăieri pe site detaliat modul în care vă este utilizată adresa de email pentru promovarea reţelei sociale. În plus, judecătoarea a ajuns deja la concluzia că LinkedIn s-ar putea şi să se fi folosit de numele utilizatorilor săi în promovarea website-ului, o altă practică ilegală.

Singura victorie de partea LinkedIn, în întreaga ecuaţie, a constat în respingerea acuzaţiei de hacking. Rămâne să vedem dacă în următoarele săptămâni vor fi respinse şi alte acuze.